OFRII.com - Red Rocket OFRII.com - 8k wallpapers, foto OFRII.com - Samuraj - bojove umeni - zbrane OFRII.com - Svt Ponorek OFRII.com - 3D medely - 3D tisk - 3D scan OFRII.com - Akvaristika, Akvarijn ryby, Akvarijn rostliny ORFII.com - Freediving - voln potapn ORFII.com - Astrologie - horoskop, znamen, souhvzd, zvrokruhy ORFII.com - Vesmr - planety, galaxie, hvezdy ORFII.com
Menu
Reklama
AONN.cz
OFRII Vesmir - Slunecni soustava - Hvezdy - Galaxie - Astronomie na ofrii.com
Spřátelené Weby
1HRY.cz - hry online zdarma
NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma
HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry
Uloz si video Nahnoji.cz
biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni
Globální mediální server TetriSys

Přehled ponorek KLDR (rok 2017)

 

KLDR vyvíjí novou ponorku, bude schopna odpalovat balistické střely (prosinec 2017)

Severní Korea zřejmě vyvíjí nový typ ponorky, který bude schopen odpalovat balistické rakety. Spojené státy a jejich asijští spojenci v reakci chystají další armádní cvičení, které podle analytiků ještě zvýší napětí v regionu. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pondělí prohlásil, že v krajním případě je možný i otevřený válečný konflikt.
Severokorejci  vyvíjí nejnovější verzi ponorky z třídy SINPO, která bude schopna odpalovat balistické rakety. 
Severní Korea má v současné době jednu ponorku pro balistické rakety, která by však podle odhadů neměla být připravena pro odpalování jaderných zbraní. Jedná se o SSB Gorae, známou také jako Sinpo-B. Tato ponorka byla detekována prostřednictvím satelitu již v roce 2014.
Zatímco výroba raketových ponorek v Severní Koreji může znít znepokojivě, podmořská technologie zbytku světa má přeci jen stále obrovský náskok. Na rozdíl od amerických ponorek třídy Ohio, které údajně nikdy nebyly detekovány nepřátelskou silou, bude Sinpo-C poměrně snadný cíl pro americké, japonské a jihokorejské námořní vojenské síly.

Detaily a časová osa balistické rakety PG-11 poháněné nově vyvinutým vysoce výkonným pevným palivem.

 

Severní Korea má dvě desítky ponorek třídy Romeo, které začali v padesátých letech vyrábět Sověti, ale záhy s tím přestali, protože zahájili výrobu ponorek s jaderným pohonem. Plány předali Číně, která jich pak vyrobila přes 80. Severní Koreji jich mezi lety 1973 a 1975 dodala sedm, zbylé si stavěli Severokorejci sami, a to až do poloviny 90. let.

Všechny země včetně Sýrie a Bulharska už tyto ponorky vyřadily – kromě Severní Koreje. Stroje jsou moc hlučné a podle západních expertů jsou sotva schopné bojové akce.
Severokorejská ponorka je vyzbrojena torpédy Yu-4 z 60. let minulého století s dosahem zhruba 6,5 kilometru. To je v porovnání s moderními plavidly zoufale málo. Americké ponorky na jaderný pohon třídy Los Angeles jsou vybaveny střelami Harpoon, s nimiž jsou schopny zasáhnout loď na vzdálenost 240 kilometrů.
Navíc nemají ponorky Romeo prakticky žádnou protiponorkovou ochranu, což znamená, že by se teoreticky mohly pokusit ohrozit nějakou loď, pokud se k ní dostanou dost blízko, ale budou zcela bez šance, jakmile se jakákoli nepřátelská ponorka rozhodne poslat je ke dnu. Přinejmenším jedna severokorejská ponorka k tomu ani nepotřebovala nepřítele - v roce 1985 se jedno z plavidel třídy Romeo potopilo z neznámých příčin při nehodě.



Severokorejský vůdce Kim Čong-un vykonal (2014) inspekci 167. námořní jednotky, přičemž se projel v sotva funkční ponorce třídy Romeo. Státní úřady zveřejnily fotografie Kima na zastaralém plavidle.
Vůdce také udělil kapitánovi několik rad, jak se ponorka správně naviguje.



 

Ponorky třídy Romeo



Sovětský svaz ukončil jejich výrobu v roce 1961 a plány předal Číně. Číňané pak plavidla stavěli pod označením typ 033. Ponorky pro 54člennou posádku užívaly Severní Korea, Egypt, Sýrie, Alžírsko a Bulharsko. 
Ponorku o délce 76,6 metru a šírce 6,7 metru pohánějí dva dieselové motory a dva elektromotory roztáčející dvojici šroubů.
Výzbroj ponorek s ponorem 5,2 metru představuje osm 533mm torpédometů pro 14 torpéd či 28 námořních min.
Nejvyšší rychlost ponorek je 28 kilometrů v hodině na hladině a 24 kilometrů v hodině pod hladinou. 


Čínská ponorka třídy 033:

Ponorky
Reklama
© Ofrii 2012 - kontakt
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com